2010. november 12., péntek

Harmadik Manó-hónap

Hónap összefoglaló 

Gyorsan repül az idő s immáron ma három hónaposak lettünk. Tekintsünk hát vissza miket tud s tanult ebben a hónapban Nonóka.


Először jöjjenek a paraméterek:
Súly: 5,72 kg (előző hónap: 5,05 kg) hízásunk így: 67 dkg
Hossz: kb. 60 cm (előző hónap 58 cm) növekedésünk így: 2 cm
Fej körméret: 40 cm (előző hónap 38 cm) okosodásunk így 2 cm :D
Talpunk mérete: 9 cm


Jelleme: Egy igazi kis vidám-manó ki egész nap csak vigyorog..., nagyon nyugodt baba, ritkán sírt azt is csak akkor ha éhes vagy ha álmos.

Alvás: Egy igazi kis alvómanó ugyanis a hónap elejétől már este 9-10-től alszik egészen reggel 7-ig. Napközben van, hogy a napot is végig alussza, de általában egyszer két etetés közt mindig fent van végig.


Evés: Változó hol 5-ször hol 6-szor eszünk egy nap de ahogy látom lassan átállunk a napi 5-re. Még mindig megosztott arányba kap anyatejet és tápszert. Hozzátáplálás még nincs.






Felfedezései: Mi nagy felfedezők vagyunk :) Hó elején meglátta magát a tükörben és érdeklődve figyelte ahogy a másik baba is érdeklődve figyel. Aztán jött egy kis közös nyelvnyújtogatás ez mindenkinek tetszett neki is és a tükörbébinek is :D Azóta ismerkedésük folyamatosan is tart. Kezeinket nagyon ügyesen használjuk főleg haj és nyaklánc tépésre. Mondtam neki arany jöhet de a hajjal nem tudok mit kezdeni :) Játékainkat ügyesen megmarkoljuk és ami belefér már tömjük is a szánkba. Rájöttünk, milyen jó dolog a csörgőt rázni, olykor még álmunkba is felkapjuk.



Kedvencei: Első helyen a csodapelus szerepel (erre egy másik fejezetben még kitérünk), aztán jön a paci majd a maci, a breki és a cincin.

Amit nagyon szeret: Alvást, fürdést, sült libacombot (na jó ez csak vicc volt), ha anya énekel vagy mondókázik, apa bohóckodik. Szeretjük a fényeket melyek teljesen ámulatba ejtenek minket.

Amit nem szeret: Az öltözködés még mindig nagy mumus de csak ha az ujját is dugnia kell valamibe... nem szeretjük a sok ruhát, mert mi pucérkodni akarunk. Nem szeretjük a fehér ruhás néniket kik tűvel közelítenek... illetve a síró bébiket.

Emlékezetes pillanatok: 2010.11.11 mikor is először felnevetett, szerencsére a kamera kéznél volt így meg lett örökítve a vége

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...