2010. december 12., vasárnap

Negyedik Manó-hónap

Hónap összefoglaló

Ismét gyorsan teltek a napok, s máris elértük a negyedik hónapot! Tekintsünk hát vissza miket tud, s tanult ebben a hónapban Nonóka.

Először jöjjenek a paraméterek:
Súly: 6,3 kg (előző hónap 5,74) hízásunk így: 53 dkg
Hossz: kb. 62 cm (előző hónap 60 cm) növekedésünk így: 2 cm
Fej körméret: 42 cm (előző hónap 40 cm) okosodásunk így: 2 cm
Talpunk mérete: 10 cm (előző hónap 9 cm) méretünk így: + 1 cm


Jelleme: Továbbra is nagyon nyugodt baba, ki ha tehetné egész nap mosolyogna :) Sírás továbbra is csak akkor van ha korog a poci.

Alvás: Továbbra is szeret aludni, bár előfordult most egy párszor, hogy ötkor jelzett mert éhes lett. Igaz ilyenkor a szemét se nyitja ki majd két perc alatt eszik és alszik tovább.

Evés: Mióta betegek voltunk azóta kicsit felborult nála a rend. Eddig már kezdett végre az ötszöri evés kialakulni, de egy ideje azt csinálja, hogy olykor csak a felét eszi meg az adagnak, így van, hogy hétszer étkezünk egy nap. De volt már olyan is, hogy nyolcszor. Sajnos a hónap felétől már csak tápszert kap. Hozzátáplálás még nincs de így a negyedik hónapba lépve lassan elkezdjük.


Felfedezéseink: A kezünket már eddig is ismertük ugyan de a hónap második felében megtaláltuk a hüvelykujjunkat. Így rájöttünk ha cumi épp nincs kéznél jól esik olykor azt is szopogatni. Rájöttünk, hogy van hangunk így olykor apával kiabálunk. A tükörben lévő babával is teljesen összebarátkoztunk, sokat dumálunk és vigyorgunk neki!

Kedvencei: Továbbra is a pelusunk van az első helyen, hozzá nagyon ragaszkodunk. Mióta a télapótól egy katicát kaptunk azóta folyton azzal játszunk. A másik nagy kedvenc a pelenkázó fölött lógó tekőbéka :D, neki minden egyes alkalommal hangosan kurjongatunk. 

Amit nagyon szeret: Fürdés (általában úszik a fürdő ha a kisasszony fürdik). Szeretjük ha anya-apa bolondozik és játszik velünk. Még mindig odáig vagyunk a fényekért na meg a karácsonyi díszekért :D Szeretünk pucérkodni ami a nagy téli beöltözések után fantasztikus érzés esténként. És persze szeretünk nevetni és kacagni! Szeretjük az új járókánkat melybe az összes játékunk belefér.


Amit nem szeret: Itt a legelső helyen az orrszívó-porszívózás áll... szegénynek mostanában bőven jutott belőle. És ki nem állhatjuk ha az orrunkba dugdosnak azon kívül minden féle spray-t. A téli öltözködést amikor mozogni is alig tudunk a sok ruhába. Nem szeretjük az orvosi rendelőt mert ott mindig megszúrnak.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...