2011. június 13., hétfő

Tizedik Manó hónap

Hónap összefoglaló


Ismét szaladnak a hetek, és a tíz hónapos is elértük! Tekintsünk hát vissza miket tud, s tanult ebben a hónapban Nonóka.

Először jöjjenek a paraméterek:
Súly: 8,3  kg (előző hónap 8,1 kg) hízásunk így: 20 dkg
Hossz: 72 cm (előző hónap 71cm) növekedésünk így: 1 cm
Fej körméret: kb. 45 cm (előző hónap 45 cm) okosodásunk így: 0 cm
Talpunk mérete:  11,5 cm (előző hónap 11 cm) méretünk így: 0,5 cm


Jelleme: Most már nem fogom ismételni magam ugyanis a kis tündérke énje lassan háttérbe szorul de azért reméljük nem tűnik el :D. Persze okom még nincs panaszra a félre értések elkerülése végett. :) Nyugodt még mindig de igen csak akaratos és ennek bizony hangot is ad olykor de egyelőre még nem vészes.

Evés: Napi ötször eszünk. Reggelink, vacsink (olykor az uzsink is) kizárólag tápszer. Újdonság nagyon most nincs max a fűszerek terén. Már kerül bazsalikom, kakukkfű és társai is ízesítés gyanánt az ételbe. Nagyon jól eszik és igen csak bő mennyiséget. Szinte 90% én főzök neki és csak akkor kap üvegeset ha épp úgy jön ki a lépés. De 
mivel olykor tízóraira és ebédre is két üveges bébiételnek megfelelő mennyiséget eszik étkezésenként hát igen csak anyagi csőd lenne ha csak ezt vennénk. Szerencsére nem válogatós idáig talán a tök ami nem ízlett neki annyira. Nasi révén egyedül egy kis mindenféle ízesítés nélküli pufi az amibe újítottunk imádja de persze nem kap minden nap csak hébe hóba.

Alvás: Az éjszakákat továbbra is végig alussza. Általában este 8-fél 9-kor fekszik és reggel 7-ig alszik. Majd tízórai után jön egy kis szundi és jobb esetben délután is.

Mozgás: Mióta rájött, hogy tud mászni meg se lehet állítani. Jön megy és pakol amit ér mivel ugye már két lábra is fel tud állni. Most már nagyon figyelni kell mit is hagyunk elől mert egy pillanat alatt megtalálja azt ami mondjuk nem babakézbe való. Annyit változott a mozgásfejlődésében, hogy csak lesünk és hihetetlen számunkra, hogy nem rég még csak feküdt. 

Felfedezéseink: Rájöttünk milyen élvezetes is a kutyát és a cicát kergetnünk. Felfedezéseink meg hát ide se férne ha sorolnám itt mindent. Most az egész lakást felfedezi az utolsó sarokig.

Kedvencei: Továbbra is Tujcinyuszi (amiből nekünk sürgősen be kell szereznünk még egyet mert kimosni se lehet úgy ragaszkodik hozzá) és a négylábú Liza poci és az új piros laszti.

Beszéd:  Szókincsünk azóta nem nagyon bővült kivéve, hogy mondja mama. Édes mikor valami van és sírva kezét felém nyújtva mondja mamama :). Érdekes mód hol ismételgeti a már megtanult szavakat aztán hetekig nem hallani őket.

Amit nagyon szeret: Fogócska és fogócska minden mennyiségben. Földön, négykézláb ha csak épp én vagyok vele... ha meg apa is itthon van akkor meg aztán ereszd el a hajam van. Apa kezébe Nonó és hol ők kergetnek hol fordítva és ő meg csak hangosan kacag és kacag. 

Amit nem szeret: Evés után a szájtörlést attól még mindig kiakad. És most már mióta mászunk elértük azt is, hogy a pelenkázás se szeretjük mert akkor a hátunkra kell feküdnünk és az úgy nekünk már annyira nem jó.


Tudományunk: Bizony nekünk már ilyenünk is van :))) Egyelőre tudunk tapsolni, pápázni és a hónap újdonsága a fejünket a nemre rázni :) 

Emlékezetes pillanatok: Most nincs olyan amit ki tudnék emelni. Számára biztos a legemlékezetesebb negatív nap mikor elmentünk fülbevalót belövetni... az tuti mély nyomott hagyott benne. De, hogy ne csak negatív legyen a legjobb biztos, hogy az volt mikor először végre kint pancsolt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...