2011. január 13., csütörtök

Ötödik Manó-hónap

Hónap összefoglaló


Ismét gyorsan teltek a napok, s máris elértük az ötödik manóhónapot! Tekintsünk hát vissza miket tud, s tanult ebben a hónapban Nonóka.


Először jöjjenek a paraméterek:
Súly: 6,85 kg (előző hónap 6,3) hízásunk így: 55 dkg
Hossz: 65 cm (előző hónap 62 cm) növekedésünk így: 3 cm
Fej körméret: 42,5 cm (előző hónap 42 cm) okosodásunk így: 0,5 cm
Talpunk mérete: 10,5 cm (előző hónap 10 cm) méretünk így: + 0,5 cm



Jelleme: Továbbra is nagyon nyugodt baba, ki ha tehetné egész nap mosolyogna :) Sírás szerencsére messze elkerül minket, helyette nevetése lengi körbe a teret. Nagyon kis "okos", és minden érdekli.

Evés: Végre átálltunk az ötszöri étkezésre. Kicsit sokáig tartott de végül sikerült. A hozzátáplálást is megkezdtük pont egy hónapja. Amit idáig megkóstoltunk és fogyasztunk folyamatosan: alma, barack, banán, krumpli, cékla, sütőtök, répa és tejpép. Imádja a kanalas étkeket nagy kedvence a sütőtök. Amint beültetem a piheszékébe és ráadom az előkét tiszta izgalom szállja meg... és ahogy meglátja a kanalat és a hammát szinte kirepülne belőle örömében. A kezdeti maszatolások után mára már nagyon szépen eszünk hisz jó nagyra tátja a száját és vissza szinte semmi se jön.



Alvás: Ebből most kicsit visszavett de így se lehet okom panaszra ugyanis este 10-től reggel 6-ig alvás van. Napközben már egyre kevesebbet alszik mert vagy szemlélődik, vagy játszik. Álmában hol felsír, hol nevet. Elalvással ahogy eddig soha most sincsenek gondok. Egyik pillanatban még síkit, kacarászik, a másikban már ájultan alszik. Jó szokását megtartva bárhol és bármikor el tud aludni.



Mozgás: Végre kezdjük aktivizálni magunkat. Ugyan még nem futunk, szaladunk de végre már forgolódunk. Rájött ha gyertyázik és belekapasz-kodik a lábujjába könnyen oldalra tud fordulni. Olykor ha hason van már a kúszáshoz hasonló mozgást is produkál.


Felfedezéseink: Rájöttünk, hogy van hangunk, oké ezt idáig eddig is tudtuk, de most egy pár napja felfedezte milyen hangosan is tud sikítani. Annyira tetszik neki, hogy olykor egész nap ezt műveli. És végre felfedeztük, hogy van egy vicces négylábú a családban kinek olyan muris farkincája van, és irtó vicces mikor előttünk csóválja ráadásul.




Kedvencei: Úgy néz ki a csodapelusunk kicsit háttérbe szorult ugyanis tujci-nyuszi kitúrta. Még a jézuska hozta egy plüss nyúl egy kis tujcival. Nagyon szereti. Alváskor a fejét belefúrja vagy a nyuszi tujcijával betakarja a szemét. De szeretjük az összes játékunkat bár még mindig a teknősök a gyengéink, közülük is a kis zörgő, csörgő teknőcúr!


Amit nagyon szeret: Szeret huncutkodni, mosolyogni, kacagni. Még mindig szereti esténként eláztatni apát ki mit sem sejtve üldögél a kis kád mellett. Szeret úgy enni mint a nagyok.



Amit nem szeret: Még mindig mumus a hason fekvés bár már egyre több ideig megy.. igaz a 10 percet még mindig nem léptük át.. Továbbra se szereti ha az orrába dugdosunk bármit is, bár erre mostanában szerencsére ritkán kerül sor.


Emlékezetes pillanatok: December 13, mikor is szánkba vettük az első falatokat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...