2011. augusztus 12., péntek

Tizenkettedik Manó hónap

Hónap összefoglaló


Hogy rohan az idő hisz már az egy évet el is értük! Tekintsünk hát vissza miket tud, s tanult ebben a hónapban Nonóka.

Először jöjjenek a paraméterek:
Súly: 8,82  kg (előző hónap 8,5 kg) hízásunk így: 32 dkg
Hossz: 73 cm (előző hónap 73cm) növekedésünk így: 0 cm
Fej körméret: 45,5 cm (előző hónap 45 cm) okosodásunk így: 0,5 cm
Talpunk mérete:  12,3 cm (előző hónap 12 cm) méretünk így: 0,3 cm


Jelleme: Bizony kibújt a szög a zsákból. Igen csak megmutatja akaratos kis oldalát. Szerencsére csak itthon máshol nincsen gond. Nagyon barátságos, kedves, mosolygos "baba".
Evés: Napi ötször eszünk. Reggelink, vacsink kizárólag tápszer bár most a mennyiségből igen csak visszavet. Most már azért kezdi azt csipegetni amit mi is eszünk. Igaz még csak óvatosan kerüljük a sós, túlfűszerezett ételeket. Reggelire mint a nagyok kenyeret és felvágottat eszünk sajttal és paradicsommal.

Alvás: Az éjszakákat továbbra is végig alussza. Általában este 8-fél 9-kor fekszik és reggel 7-ig alszik. Utána még azért 8-9-ig alszunk. Viszont mostanság újra kétszer alszunk napközben, neki még szüksége van ennyire

Mozgás: Bizony bizony végre elmondhatom, hogy már járni kezdtünk mint a nagyok. Édesen mint egy kis pingvin lépked előre. Elég hamar rákapott az ízére. Szerencsére nagy esések eddig nem voltak. Óvatosan és megfontoltan lépeget. A színt különbségek egyből feltűnnek neki így ezzel nincs probléma.

Felfedezéseink: Anya és apa cuccai :D

Kedvencei: Továbbra is Tujcinyuszi szerintem ez marad is jó ideig. :)))

Beszéd:  Amiket eddig mondogatott már nos azok most kicsit feledésbe merültek. Új szava viszont a hugi és az Andi... és az Ági (bár ez utóbbit nem tudom honnan veszi de gyanús, hogy az Andi-t keveri ezzel). A vau - vau minden mennyiségben megy :)) 

Amit nagyon szeret: Játszani velünk, kint sétálni nagyokat, fürdeni és fürdeni a medencébe. Meglátogatni papáékat bizony ezt már ujjongva teszi :)

Amit nem szeret: Nos ha valamit nem kap meg azonnal ilyen meg azért elég sűrűn előfordul. Nem szereti ha valamit nem engedünk neki de egyszer majd csak megérti :)))) A szájtörléstől kiborul és olykor már a pelenkázás is kezd mumus lenni.

Tudományunk: Lakberendezés felső fokon :D :D :D 


Emlékezetes pillanatok: Egyértelmű, hogy 26.-a volt mikor is végre megindult egyedül.


Ezen a napon ejtettük meg éves státuszvizsgálatunkat is a védőnéninél. Mindent rendben talált és korának megfelelően már mindent csinál.


Mivel most már olyan hú de látványos változások nem lesznek hónapról hónapra mint ebben az első évben. Így a hónap összefoglalót negyedévente fogom már írni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...