2011. március 12., szombat

Hetedik Manó-hónap

Hónap összefoglaló


Ismét gyorsan teltek a napok, s immáron hét hónaposak lettünk! Tekintsünk hát vissza miket tud, s tanult ebben a hónapban Nonóka.

Először jöjjenek a paraméterek:
Súly: 7,45  kg (előző hónap 7,3) hízásunk így: 15 dkg
Hossz:  69 cm (előző hónap 68 cm) növekedésünk így: 1 cm
Fej körméret: 44 cm (előző hónap 44 cm) okosodásunk így: 0 cm
Talpunk mérete:  11 cm (előző hónap 11 cm) méretünk így: 0 cm


Jelleme: Nyugodt, kiegyensúlyozott baba. Bár olykor kezdi megmutatni akaratos kis oroszlán mivoltát. Mosolyt sem osztogatja már úgy mint előtte, most már tanulmányozza majd eldönti vajon megérdemli-e az illető.


Evés: Napi ötször eszünk. Reggelink, vacsink kizárólag tápszer. Napközben doktor nénink tanácsára kétszer eszünk már főzeléket ugyanis a hízásunkból kicsit visszavettünk. Így csak uzsira vagy tízóraira esszük a gyümölcsöt vagy a tejpépet. Husit most már minden nap kap (jelenlegi adag kb. 3 dkg). Eddig csirkemellet és pulykamellet kóstoltuk. Hallal is megismerkedtünk már igaz egyelőre csak bébiétel formájában. A főzeléket ritkán ugyan de elkezdtem liszttel sűrűsíteni is. Ebben a hónapban új ízként még a gesztenye tűnt fel az étlapon illetve a gyümölcsbe olykor reszelek neki egy kis babakekszet. Ízlett neki. De már a kezébe is adtam azt neki és egyelőre még óvatosan szopogatja. Szerencsére jól eszik, kb. egy és egy negyed üvegnyi bébiételnek megfelelő mennyiséget eszik egy étkezésre. Persze ez függ a főzelék sűrűségétől is. 


Alvás: Az éjszakát továbbra is végig alussza csupán annyi változás van, hogy most már előbb ébred olyan 6 óra környékén ugyanis új tápszert kaptunk ami nem tömíti el őt annyira de ezt a problémát is orvosoljuk az új hónapban. Utána még vissza alszik 8-ig, majd nagy lelkesedéssel próbál ébreszteni minket.

Mozgás: Még mindig ott tartunk ahol az előző hónapban, bár már annyi változás van, hogy egyfolytában az oldalán van és próbálkozik. Már csak egy hajszál választja el, hogy megforduljon. Hason végre sokáig el van. Kúszás egyelőre max csak hátra felé megy neki :) 

Felfedezéseink: Most már egyre érdekesebbé válnak apáék által használt dolgok. Legyen az telefon vagy távirányító, esetleg laptop :). Valamint nagyon szeretjük a zenélő, hangokat kiadó játékokat is.


Kedvencei: Továbbra is Tujcinyuszi, mindig vele alszik el. Lovacska akin ha a gombokat nyomogatjuk különböző hangokon zenél.

Beszéd: Még mindig babázik és egyszer már próbált engem is utánozni mikor mondtam neki, hogy vau vau ő meg erre annyit szólt vú. Nagyon édes ahogy figyeli mit hogy mondunk és próbálja ő is a kis száját úgy "rakosgatni". 



Amit nagyon szeret: Szeret huncutkodni, kacagni. Szereti az új dolgokat, a sétákat most már félig ülve a babakocsiba. Szereti az izgő mozgó "plüss" állatokat. 

Amit nem szeret: Evés után a szájtörlést attól még mindig kiakad :) Sajnos orrszívónk mostanság újra sűrűn kell és ezáltal újra megutáltuk.

Emlékezetes pillanatok: Pont 12.-én mikor hét hónapos lett megörvendeztetett végre egy hátról hasra fordulással. Nagyon boldogok voltunk és reméljük most már ő is beindul.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...