2012. május 1., kedd

Állatkert

Családi nap


Bizony felpakoltuk az egész családot ha már úgy is munkaszüneti nap van (amúgy igen csak nehéz egy ilyen napot összehozni, hogy mindenki ott legyen :) ) nagymamát, nagypapát, keresztanyut és unokatesóékat és kivonultunk a Fővárosi állatkertbe. Annyira kíváncsi voltam vajon Nonónak, hogy fog tetszeni. Oké, hogy tavaly is voltunk már de azért akkor még igen csak kisebbek voltunk. Most meg már tudja kommentálni a látott dolgokat is illetve felismerni állatokat. Öröm, hogy végre nem csak a könyvben hanem élőben is megtudok neki mutatni belőlük jó párat. 
Sétánk egy madaras "hegyes" részen kezdődött.Nonó persze egyből kiszúrta nagy kedvencét a kacsát :) Tiszta izgalommal követte és próbálta szokásához híven megsimizni. Persze ezt ez a kacsa barátunk sem hagyta. Itt még láttunk sok érdekes madarat bóbitásat, színeset, kicsit is és nagyot is.

Utána mentünk a kacsa úsztatóhoz na az is milyen élmény volt. Kis kacsák, nagy kacsák, teknősbékák és még sok Nonó számára ismeretlen vízimadár. Papával leültek és etették is őket. A vízbe dobolását ugye amúgy is nagyon élvezi :D

Majd az akváriumi rész következett a másik nagy kedvenc. Imádja a halakat. A mi kis kezdetleges akváriumunkat is naponta percekig nézegeti és kommentálja mikor ki épp mit csinál benne. Itt azt se tudta melyik üveghez rohanjon. Az üvegnél imádtam a kis csodálkozásra csücsörítő száját :) Kis hal, nagy hal, sok sok színes hal akik úsznak jobbra balra. Izgalom nagy volt :) Nehezen is tudtok onnan kirángatni.
Aztán jöttek a tevék. Az elején tetszett neki nagyon mindaddig még közelebb nem merészkedtünk :D Na ott már annyira nem jött be neki. Egyelőre még mindig tartunk a nálunknál jóval magasabb állatoktól. Messziről persze nagyon tetszik és folyton simizni szeretné de amint közelebb merészkedünk hát igen kezdeti lelkesedés máris alább száll :) Aztán mentünk az állatsimogatóhoz. Útközben persze jó pár Nonó számára új állatkával találkoztunk. 

Pl. a kenguru olyan édesen felkiáltott mikor meglátta: nyusziii :D aztán mondtuk neki mi ez azóta csak gurujának hívja :D :D A kisállat simogatóba ott sorakoztak a könyvekből már jól ismert kecskék. Nagyon tetszett nekik és a végén már bátran adott enni is nekik. Aztán, hogy ne csak a kecskék lakjanak jól mi is pereceztünk. :) Utána mentünk tovább. Voltunk ausztrálházba, aztán megnéztük a tengerimalac várost majd ellátogatunk az éjszaka házába is. Ahol lányomat idézve sötét és fúj büdi volt :D :D :D 
Voltunk egy tanya udvarba ahol láttunk végre bocit is lovat is. És persze kacsa barátaink is újra itt sorakoztak. Na meg a pipik és a lényeg Kukujikuuuuu :D sőt még ízelítőt is kaptunk a hangjából. Na az kimondottan tetszett neki :) Az állatkertet jól bírta. Leginkább sétált vagy a motorján ülve száguldozott :)))) Nagyon élvezte. Ritkán ült a babakocsiba. Aludni elég nehezen aludt el de azért durmolt egy órát.

Persze azért még alvás előtt megnéztük a majmokat is meg a papagájokat is.  Aztán mire az elefántokhoz és a zsiráfhoz értünk bealudt. Pedig most az elefánt nagy kedvenc.Sajnálom, hogy arról lemaradt. Pedig most az egyik kedven állatkája (szafari albumnak köszönhetően) pont az elefánt. Na sebaj majd legközelebb vele kezdjük :) A lényeg, hogy nagyon jól sikerült a napunk. Szerintem nyáron még egyszer tuti kimegyünk majd de akkor már tesóval.
És egy utolsó kép rólunk :))






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...